Το τέλος της ΕΡΤ

Σίγησε η ΕΡΤ λοιπόν και αυτό που πραγματικά αξίζει να σημειώσουμε είναι η τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης να καταφέρει να στρέψει τις κοινωνικές ομάδες στην χώρα, την μια ενάντια στην άλλη.

 

...σήμερα το βράδυ στις 23:12 η οθόνη της ΕΡΤ μαύρισε, στο παρελθόν έχει μαυρίσει πολλές φορές όχι κυριολεκτικά αλλά ουσιαστικά καθώς ως ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση αποτελούσε το φερέφωνο της.

Σήμερα λοιπόν μαύρισε κυριολεκτικά, όμως το θέμα δεν είναι απόλυτα αυτό. Με θλίψη βλέπω την κυριαρχία της βλακείας όχι μόνον στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας αλλά και στα διάφορα blog όπου διάφοροι ανεγκέφαλοι ή απλά προβοκάτορες βγήκαν να θυμίσουν τους υψηλούς μισθούς που λάμβαναν διάφοροι πρώην εργαζόμενοι στην Δημόσια Τηλεόραση, μήπως όμως αυτά τα νούμερα θα πρέπει να τα δώσουν στον κ. Κεδίκογλου;

 

Ναι ζήσαμε άσχημες στιγμές με τα κρατικά κανάλια όμως τα τελευταία χρόνια μόνον στα κρατικά κανάλια μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες εκπομπές για τον πολιτισμό, μόνον στη Δημόσια Τηλεόραση υπήρχαν ντοκιμαντέρ, αφιερώματα, ειδικές σειρές με ποιότητα και κάποιο επίπεδο, μην τα βάζουμε όλα στον ίδιο κουβά λοιπόν.

 

Αυτή τη στιγμή που έχουν αλωθεί βασικές δομές της παιδείας και που οι δημόσιες βιβλιοθήκες και τα ιστορικά αρχεία μπαίνουν στο στόχαστρο, σήμερα που τα σχολεία απαξιώνονται η ΕΡΤ μια μικρή σταγόνα στον ωκεανό του life style και της ανοησίας, λυπάμαι πολύ που το σημερινό μπλακ άουτ σηματοδοτεί άλλα μεγαλύτερα.