Μαύρη μέρα όχι μόνο για την ιστορία της Κύπρου αλλά και για την ιστορία της Ευρωζώνης που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φωνές από όλες τις γωνιές της Ε.Ε. και όχι μόνο, η Γερμανία καταδικάζει την Νομισματική τουλάχιστον ένωση σε καταστροφή και όλα αυτά στον βωμό της ψήφου προς την Άγκελα Μέρκελ στις ερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η δημοτικότητα της κας Μέρκελ είναι σε διαρκή πτώση τόσο εντός των Γερμανικών τοιχών όσο και των ευρύτερων Ευρωπαϊκών τοιχών που δεν βλέπουν με θετικό μάτι την κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Στην εξέλιξη όμως των γεγονότων έχουμε ένα σημαντικό σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε και δεν είναι άλλο από την κατάρριψη του... «Αποταμιεύειν» καθώς τελικά η Γερμανία στην προσπάθειά της να προσελκύσει χρήματα και καταθέσεις στους Τραπεζικούς της κόλπους, κατέστρεψε αυτό που μέχρι πρότεινος θεωρήτο άβατο. Ποιο; Μα την ασφάλεια των Τραπεζικών καταθέσεων.

Μπορεί βέβαια ο κος Σόιμπλε να κάνει λόγο για φθόνο και ζήλεια και να προσπαθεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί να μιλήσει για την σιγουριά που προσφέρουν οι Γερμανικές Τράπεζες, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο μεγαλύτερο κρότο κάνεις όταν πέφτεις.... βλέπε Κύπρο και το Τραπεζικό της Σύστημα.