Τελικά είμαστε λαός που τρώει πολύ τυρί...και μιλάω για το τυρί που τρώει από τους πολιτικούς.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ο χαμός στα social media σχετικά με τις αμβλώσεις και φυσικά όλοι οι Έλληνες ασχολούμαστε με ένα θέμα το οποίο η κοινωνία μας ήδη είχε διευθετήσει με τους δικούς της άγραφους νόμους. 

Για να ασχοληθούμε όμως με το θέμα των αμβλώσεων, χάσαμε την πραγματικότητα, χάσαμε το γεγονός ότι στο Βερολίνο έλαβε χώρα μια συνάντηση που αφορά άμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας...ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε ήταν ο στρατάρχης της Λυβύης Χαλίφα Χαφτάρ ενώ από την Ελληνική πλευρά ...ο Άδωνις Γεωργιάδης το μόνο που έκανε ήταν να θυμίσει στους Έλληνες ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα πάψει να ισχύει από τον Απρίλιο του 2020 ...και πως ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον ετήσιο μισθό του μέσου Έλληνα, ο Έλληνας πρέπει να είναι ικανοποιημένος με τα €200 το μήνα.

Φυσικά να μην αφήσω απ' έξω τον περεταίρω ευτελισμό του θεσμού του ΠτΔ ....του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αν και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Στην προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία γιατί μόνον αυτό μετράει, η πρόταση του ΠτΔ αφορά ένα πρόσωπο που ασχέτως αν αξίζει ή όχι ή αν έχει σοβαρό υπόβαθρο...δεν είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Απλά το πρόσωπο αυτό είναι αυτό που θα ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και από τη στιγμή που το κόμα του βρισκόταν ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις ο σημερινός πρωθυπουργός θεώρησε ότι έκανε την ανατροπή και έτσι πρότεινε την εν λόγω κυρία...αλλά η ουσία είναι αλλού. 

Αλλάζουμε τον ΠτΔ που γνωρίζει τα πράγματα, που έχει το κύρος...που είναι αυτός που είναι τέλος πάντων, αλλά τώρα θα μπορούσε να προσφέρει κάτι.Τον αλλάζουμε για να μην μπορεί να προσφέρει. 

Τον αλλάζουμε για να μην χαλάσει η συνταγή.