Ελληνική Οικονομία

Μπορεί να μην ήταν αναγκαίο να δούμε τα αποτελέσματα του πλεονάσματος ή τα νέα μέτρα και τις μειώσεις στις συντάξεις που ήδη έχει ψηφίσει και αποφασίσει η κυβέρνηση για να καταλάβουμε ότι η ταμειακή αφαίμαξη της πραγματικής Οικονομίας οδηγεί σε μια πλήρη αποτυχία όλα τα μνημόνια και τις θυσίες του Ελληνικού λαού, (μαζί με τις χιλιάδες αυτοκτονίες) σε μια εκ των ουκ άνευ κατάφορη αδικία.

Τα επίσημα στοιχεία μιλούν από μόνα τους

  • Τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε προμηθευτές του δημοσίου ανέρχονταν στα  2,443 δισεκατομμύρια ευρώ, τον μήνα Ιανουάριο ενώ η κυβέρνηση ...πλήρωσε μόλις 20,9 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ούτε 1% των οφειλομένων.
  • Επιστροφές φόρου ύψους 691 εκατ. ευρώ οφείλει ήδη το Ελληνικό Δημόσιο αλλά τον Ιανουάριο πληρώθηκαν μόλις… 7 εκατ. ευρώ.
  • Στον ιδιωτικό τομέα και τα νοικοκυριά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, με τους συνταξιούχους αλλά και όσους έχουν θεμελειώσει δικαίωμα και έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για να λάβουν την πολυπόθητη σύνταξη...να δέχονται τα χειρότερα χτυπήματα από τον κακοπληρωτή κράτος. Τον Ιανουάριο πληρώθηκαν μόλις 34 εκατ. ευρώ για συντάξεις που έχουν εκδοθεί. Στην πραγματικότητα η έκδοση και η πληρωμή νέων συντάξεων είχε παγώσει και το ποσό των οφειλών για συντάξεις που δεν έχουν εκδοθεί παραμένει άγνωστο! Πριν την παραίτησή του, ο διοικητής του ΕΦΚΑ κύριος Μπακαλέξης είχε δώσει εντολή να πληρωθούν έως 30/3 όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν υποβληθεί πριν ψηφιστεί ο Νόμος Κατρούγκαλου (12.5.2016) αλλά οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση έχουν «κολλήσει» στο 2014. Για όσες κατατέθηκαν μετά το 2016, οι αιτήσεις έχουν μέλλον ακόμα…

Η κατασκευασμένη λοιπόν εικόνα υπερπλεονάσματος, δεν πείθει τους δανειστές και το ΔΝΤ όπως δεν πείθει ούτε τον ΟΟΣΑ, η μείωση του αφορολογήτου σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογικής βάσης έρχεται σίγουρα ....πριν τις εκλογές και φυσικά πολύ πριν το 2020, έτος για το οποίο αρχικά είχε ψηφισθεί από την κυβέρνηση.

...Ανάπτυξη λοιπόν ώρα -100 (γιατί έτσι όπως έχει γίνει η Ελληνική Οικονομία, θα χρειαστεί το λιγότερο ένας αιώνας για να συνέλθει χωρίς γεναία μείωση του χρέους με την μορφή της διαγραφής πραγματικού χρέους, άλλωστε η Ελλάδα έχει φανεί ιδιαίτερα γεναιόδωρη σε ανάλογη περίπτωση προς τους δανειολήπτες της σε εποχές που οι Έλληνες πέθαιναν στους δρόμους της χώρας από την πείνα.