Εκτύπωση

Είναι γεγονός ότι από το 2009 που έγινε πλέον ορατή η κατηφόρα της Ελλάδας στους Έλληνες, λίγο πολύ, είτε με την βοήθεια των ΜΜΕ, είτε με την προπαγάνδα των πολιτικών μας που προσπαθούν να καλύψουν τις «πομπές» τους, οι μισοί Έλληνες μισούμε τους άλλους μισούς γιατί εργάζονται στο δημόσιο.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Ας δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά.

Έστω ότι είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που διατηρεί π.χ. συνεργείο αυτοκινήτων, οι πελάτες του; πιθανόν κάποια υπηρεσία του δημοσίου όπου έχει αναλάβει την συντήρηση και επισκευή των κρατικών αυτοκινήτων του δημοσίου... τα οποία φυσικά του τα πηγαίνουν οι «φίλοι» και γνωστοί πελάτες, υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου (ναι αυτοί που τώρα δεν θέλει ούτε να τους βλέπει).

Οι τιμές φυσικά είναι λίγο τσιμπημένες γιατί τους κάνει έκπτωση όταν του πηγαίνουν τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα (για να τους καλοπιάσει και να έχει την ροή των κρατικών αυτοκινήτων).

Εσύ λοιπόν φίλε μου τι έκανες;
Δεν εργαζόσουν επειδή υπήρχαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και το Δημόσιο χρήμα;

Τώρα ο κλάδος έχει σοβαρά προβλήματα ; γιατί επειδή μειώθηκε το Δημόσιο Χρήμα και πλέον δεν έρχονται τα κρατικά αυτοκίνητα για επισκευή και συντήρηση αλλά μόνον ο Δημόσιος Υπάλληλος και αυτός όχι πλέον τόσο τακτικά καθώς έχει μειωθεί ο μισθός του και αδυνατεί να συντηρήσει το αυτοκίνητό του.

Όπως διαπίστωσες υπάρχει λόγος που χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο παράδειγμα, όσοι από εσάς (πιθανόν οι περισσότεροι) καταφέρατε να αντικαταστήσετε το αυτοκίνητό σας τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα θα διαπιστώσατε τελικά ότι οι ελπίδες να αποκτήσουμε και εμείς οι Έλληνες δικαίωμα στο νέο αυτοκίνητο, που είναι πιο ασφαλές, πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, διαστρεβλώθηκαν με την προώθηση στην αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού.... τώρα πρέπει να τα πληρώσουμε χρυσάφι. (ο γράφων δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο.)

Η αλήθεια λοιπόν παρόλο που τα ΜΜΕ φροντίζουν να αναπτύσσεται ένα κλίμα όπου ο Ιδιωτικός Υπάλληλος μισεί τον Δημόσιο Υπάλληλο και στην πλάτη όλων οι κερδοσκόποι (τα μεγάλα ψάρια και όχι ο μηχανικός της γειτονιάς) χαμογελούν τρίβοντας τα μουστάκια τους γιατί η όλη κατάσταση τους βολεύει και τους εξυπηρετεί.

...ενώ παράλληλα η κυβέρνηση καταφέρνει να αποπροσανατολίσει το κοινό και να περάσει αυτά που θέλει όπως τα θέλει (θέλουν...οι χρηματοδότες της) και στο τέλος θα αποφασίσει και νέες περικοπές των ήδη πετσοκομμένων μισθών γιατί η φοροδιαφυγή των μεγάλων είναι αδύνατον να πιαστεί χωρίς πολιτική βούληση.

 

Επιτέλους...ας ξυπνήσουμε όλοι μας, η δύναμη αυτών που μας κυβερνούν είμαστε εμείς και αυτή την δύναμη δεν μπορεί να συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να τους επιτρέπουμε να την αξιοποιούν μόνο προς το δικό τους όφελος και όχι της πατρίδας και το δικό μας!