Εκτύπωση

Χρόνια Πολλά

Είναι από τις εποχές του χρόνου που όλοι νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι ψυχολογικά αλλά και ταυτόχρονα είναι μια από τις χρονιές που θα μείνει πολύ βαθιά χαραγμένη στην μνήμη όλων των Ελλήνων...για τουλάχιστον δυο γενιές.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί να δει αυτό που συμβαίνει στα μικρά παιδιά τις γιορτές των Χριστουγέννων την γιορτή που είναι κυρίως η χαρά των παιδιών.

Τα φετινά Χριστούγεννα στην Ελλάδα για αρκετά από αυτά τα μικρά παιδιά και φυσικά για τους ίδιους τους γονείς που παρακολουθούν τις εξελίξεις ανήμποροι να εξηγήσουν στα παιδιά τους γιατί δεν έχουν δώρα, γιατί δεν έχουν αυτά που είχαν πριν...και πολύ χειρότερα για ορισμένους γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν ακόμη και αυτό το πιάτο φαγητό που δυστυχώς πολλές φορές μοιάζει για άλλους δεδομένο και για άλλους θαύμα ζωής.

Την ίδια στιγμή τα σκάνδαλα του πολιτικού κόσμου της χώρας, διαδέχονται το ένα το άλλο με το νεώτερο πλέον να αφορά τον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνώριζε καν πως στην λίστα Λανγκάρντ ήταν μέλη της οικογένειάς του....κάτι που κάνει τους Έλληνες απανταχού να οργίζονται ακόμη περισσότερο όταν πριν από λίγο καιρό ο ίδιος έλεγε ότι η λίστα χάθηκε.

Είναι αδύνατον να πείσει κανείς τους Έλληνες ότι η λίστα αυτή που η Ελληνική Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε στα χέρια της και δεν αξιοποίησε όταν έπρεπε είχε στοιχεία τα οποία ο υπουργός οικονομίας δεν γνώριζε;

Δεν γνώριζα αν υπήρχαν λογαριασμοί συγγενών μου στη λίστα Λαγκάρντ!

Αν δεν γνώριζες εσύ κύριε Παπακωνσταντίνου που είχες την λίστα στα χέρια σου...ποιος θα άλλος θα μπορούσε;

Αξίζει να δούμε την δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου λίγες ώρες μετά το σκάνδαλο.

Η πλήρης δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι η εξής:

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση.

Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Προφανώς το ίδιο επιθυμούν και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες...το θέμα είναι αν θα γίνει

Και μια και τα Χριστούγεννα του 2012 στιγματίζονται και με αυτό το σκάνδαλο, ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Οι Έλληνες έχουν μπροστά τους μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Η οικονομία συνεχίζει να βαθαίνει στην ύφεση, χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και όλοι περιμένουν με λαχτάρα την γέννηση του Θεανθρώπου με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που εξαιτίας κυρίως του χειρισμού των μέχρι τώρα κυβερνώντων φαντάζει τόσο μαύρο και αβέβαιο.

Ας είναι όμως.... η ιστορία έχει αποδείξει πως οι Έλληνες επιβιώνουν ακόμη και από τέτοιες καταστάσεις, οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν άπειρα και αδύνατα και ίσως ένα από αυτά να τους επιφυλάσσει η ιστορία σήμερα.