Εφορία

Τα αποτελέσματα έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι ....εκτός των ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους, έλεγαν, προ φόρων, αυτό που διάφοροι Οικονομολόγοι, διδάσκουν στα πανεπιστήμια, αυτό που οι ίδιοι οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας... κραύγαζαν πριν τα κάνουν νόμο του κράτους.

Βυθισμένη στην ύφεση η Ελληνική Οικονομία χωρίς σημάδια ανάκαψης

Όταν αυξάνεις τους φόρους και περικόπτεις τις συντάξεις το αποτέλεσμα θα είναι πρόσκαιρο, κάτι που σημαίνει ότι στην ουσία μεταθέτεις το πρόβλημα λίγο πιο πίσω...χωρίς ουσιαστικές αλλαγές ανάκαμψη δεν θα έρθει.

Μια χώρα που η Οικονομία της βασίζεται στην κατανάλωση και μόνο, βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην ύφεση που προκαλεί η υπερφορολόγηση και οι περικοπές συντάξεων και μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τεράστιας ανεργίας, μαύρης εργασίας αλλά και αναγκαστικής παραοικονομίας.

Από την έναρξη της κρίσης, οι κυβερνήσεις της χώρας επέλεξαν να επιβάλλουν περικοπές συντάξεων, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (όχι σε όλους) έκτακτες εισφορές, εκτίναξη του ΦΠΑ.

Όλο αυτό λοιπόν το εισπρακτικό σύστημα, θέλησαν να το στηρίξουν στους οικονομικά αδυνάμους, μια και οι πολλοί (όπως και στις περισσότερες χώρες) είναι ο λαός. Για τους έχοντες φυσικά... ούτε λόγος και αυτό γιατί οι έχοντες γνωρίζουν πολύ καλά από οικονομικά και γνωρίζουν πως όταν πρέπει να πληρώσουν θα το πράξουν εφόσον αυτά που θα δώσουν θα έχουν αντίκρυσμα και στα δικά τους έσοδα.

Όμως με την απειλή...ότι αν φορολογήσουμε τον πλούτο, αυτός επειδή έχει την δυνατότητα και την δύναμην να το πράξει, θα μαζέψει τις λιγοστές επενδύσεις του και θα φύγει... οι κυβερνήσεις, τους έχουν αφήσει σχεδόν στην απ' έξω και καλά κάνουν.

Άλλωστε, οι φορολογία που εφαρμόζεται στην χώρα είναι αποτέλεσμα μιας τεράστιας αποτυχίας ανθρώπων που έχουν σπουδάσει έως και την πρώη δημοτικού και μπορεί να κάνουν λάθος όταν προσθέτουν 1+2= 4

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, έχουμε ύφεση στην χώρα, αποτυχία στην επίτευξη στόχων (όταν ο στόχος είναι μη ρεαλιστικός έτσι γίνεται) καθότι οι πολλοί, δηλαδή ο λαός, έχουν εξαντλήσει κάθε όριο φοροδοτικής ικανότητας, ο προϋπολογισμός του κράτους πέφτει έξω.

Λογικό δεν είναι; 1+2=3 και όχι 4 ούτε 5 ούτε 50.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η παρούσα κυβέρνηση βλέποντας την κατάρρευση των ποσοστών της, ανακοινώνει παροχές σε ασθενείς ομάδες, στις ίδιες αυτές ομάδες που καταδίκασε με τους φόρους και την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, να ζουν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Το ερώτημα είναι μπορεί;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα αν και λίγο πολύ είναι γνωστή, θα έρθει από τους θεσμούς (όπως μας αρέσει να το λέμε μια και δεν σκίσαμε τα μνημόνια) όταν πολύ σύντομα θα έρθουν εκ νέου στην χώρα, με πρόθεση να κλείσουν την τελευταία αξιολόγηση που θα σημάνει την ολοκλήρωση του προγράμματος σωτηρίας της χώρας.

Μια αξιολόγηση που πολύ δύσκολα θα κλείσει και που ακόμη και αν κάτι τέτοιο γίνει, η σωτηρία της χώρας αργεί πάρα πολύ ακόμη.

Στην ουσία αυτό που έχει συμβεί στα χρόνια της κρίσης στη χώρα είναι το εξής:

  • Η χώρα έχει συρικνωθεί
  • Οι πολίτες έχουν εξαθλιωθεί
  • Η ανεργία έχει διώξει τον μεγαλύτερο πλούτο της χώρας

...και ο πάτος του βαρελιού έχει χαθεί, γιατί δεν έχουν υπάρξει μεταρυθμίσεις, δεν έχει μειωθεί η σπατάλη του κράτους, δεν υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα σύντομα δεν θα μένουν Έλληνες, όχι γιατί οι Έλληνες είναι κακοί και δεν έχουν μάθει να πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά γιατί τους Έλληνες παλεύουν από την έναρξη της κρίσης να τους διώξονυ, να τους εξαφανίσουν, να τους καταστρέψουν.