forologiki

Το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας έχει γίνει συνώνυμο του κλέφτη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, απορώ όμως γιατί το ίδιο δεν έχει γίνει και με άλλα "κλειστά" επαγγέλματα όπως των πολιτικών.

Η τιμωρία λοιπόν του να είναι κάποιος Ελεύθερος Επαγγελματίας στην Ελλάδα είναι να τον διώξουμε να πάει στην Βουλγαρία όπως άλλωστε ακούστηκε από επίσημα χείλη...και μάλιστα από το πλέον αρμόδιο άτομο τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Πρόεδρος ΟΑΕΕ: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία»

...και γιατί δεν πας εσύ ρε φιλαράκι να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σου;

Ας δούμε όμως ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε πως ακριβώς λειτουργεί ο μεγαλύτερος ληστής σε αυτή τη χώρα (μετά από τις Τράπεζες φυσικά), ο λεγόμενος κρατικός μηχανισμός.

Είσαι ένας Ελεύθερος Επαγγελματίας και φέρνεις στο σπίτι σου ένα εισόδημα της τάξεως των €2.000 μετά τα έξοδα που αναγνωρίζονται.

Για να καταφέρεις να φέρνεις αυτό το ποσό σημαίνει ότι είσαι πολύ καλός επαγγελματίας (ή καλός κλέφτης σύμφωνα με τους υπεύθυνους κλέφτες αυτής της χώρας).

Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσει αυτό το κράτος για εσένα με στόχο την εξόντωσή σου...δεν έχει σημασία που πλέον για να καταφέρεις να φέρεις ένα τέτοιο εισόδημα έχεις ξεχάσει τι θα πει εργασία σε ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια, όχι άνθρωπέ μου δεν φτάνει αυτό... τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάτι καινούργιο και συνταρακτικό.

...με στόχο φυσικά την προστασία σου τι άλλο έτσι;  (!)

Με το καινούργιο λοιπόν ασφαλιστικό σύστημα θα δίνεις 20% για σύνταξη που ...αμφιβάλουν ακόμη και οι πέτρες ότι θα δεις, ενώ ένα πρόσθετο 18% θα δίνεις για τον τομέα της υγείας, ΟΑΕΔ, επικουρικό (!) τι λέτε ρε; αφού το επικουρικό το κόβεται κατά διαταγή των πιστωτών (!) γιατί να πληρώνουμε για κάτι που σίγουρα δεν είναι ανταποδοτικό;

Στο θέμα υγεία βέβαια δεν κάνουμε εκπτώσεις, αν μάλιστα είσαι αλοδαπός, ακόμη και άνεργος να είσαι θα σε βοηθήσει αυτό το κράτος (κυρίως αν είσαι παράνομος) και δεν θα σε χρεώσει (τον αλοδαπό) €5 για να εξεταστείς και θα σου δώσει και προτεραιότητα στα δημόσια νοσοκομεία και κλινικές... άλλωστε μην ξεχνάς αγαπητέ μου λάθρομετανάστη οι Έλληνες Ελεύθεροι Επαγγελματίες για εσένα δουλεύουν.

..και το κάνουν και πολύ καλά δίνοντας ένα 38% ατόφιο από το σύνολο των μεικτών τους αποδοχών ή για το παράδειγμά μας €760 το μήνα.

Έχοντας λοιπόν φτάσει αισίως στα €1.240 ευρώ μετά από αυτές τις εισφορές που αναφέραμε πιο πάνω, έχουμε να δούμε και την εφορία, η οποία έρχεται να σου ζητήσει και να τα πάρει με το έτσι θέλω υπέρ πατρίδος και πολιτικών λαμογιών, ένα 29% ή ...€359.60 ανά μήνα και φυσικά μην ξεχνάς ότι φορολογία σημαίνει φόρος από το πρώτο ευρώ... όχι σαν τον ΕΝΦΙΑ που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται.

Προφανώς βέβαια και δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι με τα Κάπιταλ Κοντρολ (τς τς... να το λέμε και αγγλιστί μια και τώρα τα έχουμε μάθει όλα αυτά, Capital Control ή C.C. ) δεν είναι τόσο εύκολο να πληρωθεί κάποιος επαγγελματίας με μαύρα χρήματα και να κλέψει το κράτος που τον κλέβει κάθε μέρα ....από πατριωτισμό.

Για τον εν λόγω πατριωτιμό βεβαίως και γιατί εσύ πρέπει να βοηθήσεις το κράτος ..και τους λειτουργούς του να μην πεινάσουν, θα μας δώσεις και 100% προκαταβολή φόρου...επόμενης χρήσης, του χρόνου θα μας δώσεις για τον επόμενο ...αλλά αυτά που θα πρέπει ίσως να σου επιστρέψουμε δεν θα το κάνουμε γιατί δεν θα έχουμε.

..και για να βάζουμε και τα νούμερα κάτω και να μην ξεχνιόμαστε αυτό μεταφράζετε σε επιπλέον €359.60 ανά μήνα (δεν θέλεις να κάνεις την πράξη για να δεις πόσα απομμένουν).

Το σίγουρο είναι ότι σου απομμένουν αρκετά για να δώσεις ακόμη ένα 4% υπολογισμένο όμως όχι σε αυτά που σου έχουν απομείνει αλλά σε αυτά που θεωρητικά κερδίζεις κάθε μήνα ...άσχετα αν σου τα έχει ήδη κλέψει το κράτος, μην ξεχνάς, ο κλέφτης στην υπόθεση είσαι ΕΣΥ, οχι το ανύπαρκτο σύστημα Υγείας αλλά αυτό που βλέπεις αν το βλέπεις ακόμη κάθε πρωί στον καθρέπτη σου, στην πόρτα του καταστήματος ή του γραφείου σου όταν ξεκινάς την επόμενη μέρα λίγο πριν τελειώσει η προηγούμενη.

Για να μην σε τρώει η αγωνία ...ας κάνουμε λοιπόν την πράξη καθαρά με το χαρτί και το μολύβι πάνω σε τούτα εδώ τα καμμένα πίξελ της Δημοκρατίας.

Χρεώσεις: -€760 - €369.60 - €359.60 - €49.60 = €1528.80 το μήνα σε φόρους....και μην ξεχνάς, βγάζεις €2.000 επομένως θα πρέπει να ζήσεις υψηλόμισθε με €471.20 ευρώ το μήνα, άντε βρε και σε καλή μεριά.

Τι έγινε; δεν σου άρεσε το αποτέλεσμα; Σε ενημέρωσα πιο πάνω αλλά για κάποιον λόγο ήθελες να το δεις και στο χαρτί, τι να κάνουμε;

Τι λες; είναι η ώρα να πάρεις την απόφαση να πας στην Βουλγαρία; Γιατί ; επειδή έχει 10% flat tax ; α μάλιστα, θα προτιμήσεις την Κύπρο που μιλάς και την μητρική σου γλώσσα με 12,5% φορολογία, μάλιστα, κάπως έτσι εξηγείς και το γιατί η Κύπρος βγήκε γρήγορα από το μνημόνιο ε;

Όχι σαν εμάς εδώ που αντί να διορθώσουμε τους Τραπεζίτες, που έδωσαν τα δανεικά και αγύριστα σε ημμετέρους (και λίγους αφελείς για στάχτη στα μάτια) και μετά στην ουσία πτωχεύσαν την χώρα για να ξαναπάρουν πίσω τις Τράπεζές τους έναντι πινακίου φακής, ανεβάζουμε τη φορολογία πάνω από το 70% του μεικτού εισοδήματος, ούτε ο Χίτλερ δεν το είχε κάνει αυτό και ας πεθαίναμε από πείνα και ασητία, σκέψου τι γίνεται τώρα, αλλά που να το δεις ; στο Facebook ?

Άλλωστε... Ενωμένη Ευρώπη έχουμε και μπορούμε άνετα να μεταβούμε στην Γερμανία ή στην Γαλλία και να κάνουμε εκεί τις προσπάθειές μας για επιούσιο χωρίς να μας πίνει το αίμα κάποιο... δήθεν κράτος, γιατί μη μου πεις ότι θεωρείς πλέον την Ελλάδα κράτος.

Έθνος και μάλιστα πανίσχυρο είμαστε και είμασταν (ή έτσι θέλω να πιστεύω και εγώ με τη σειρά μου)...και θα συνεχίσουμε να είμαστε για άπειρα χρόνια ακόμη.

Κράτος όμως δεν νομίζω ότι θα γίνουμε ποτέ, αν δεν αλλάξουμε και εμείς μυαλό για να πετάξουμε στη θάλασσα τους δυνάστες που μεγαλώνουμε στον κόρφο μας.

 apognosi