«Δεν θα εφαρμόσουμε ποτέ σε κανέναν άλλον ότι στην Ελλάδα!» ή τουλάχιστον αυτό φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιούνκερ ο οποίος με αυτόν τον τρόπο παραδέχεται ότι το πρόγραμμα της Ελλάδος δεν ήταν και δεν είναι η μόνη λύση, βέβαια ουσιαστικά θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τους πραγματικούς σκοπούς της πολιτικής που εφαρμόζει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα αλλά και όπως αποδείχθηκε και στην Κύπρο.

Βέβαια η Ιστορία θα κρίνει όλους αυτούς, όσο και αν καθυστερήσει να γράψει στις σελίδες της αυτά τα μαύρα σημεία της αλληλεγγύης που δεν φάνηκε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ισπανία ούτε φυσικά και στην Κύπρο.

Τι και αν ο κος Γιούνκερ δήλωσε πως οι εταίροι μας εκτός τόπου και χρόνου υιοθέτησαν χωρίς σκέψη και χωρίς αιδώ την οδό της τιμωρίας, περισσότερο για να μας σωφρονίσουν παρά για να μας βοηθήσουν με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα σε κατάρρευση και τους Έλληνες σε ανείπωτη εξαθλίωση και ατιμωτική φτώχεια.

Εξαθλίωση και ατιμωτική φτώχεια για σωφρονισμό;

Τι ακριβώς να σωφρονίσουν; ότι πέτυχαν να φέρουν επί δεκαετίες στους Έλληνες ικανούς ψεύτες οι οποίοι ικανοποιούσαν τα δικά τους συμφέροντα; 

Λίγο πιο κάτω το άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες αναφέρει: «Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ την λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» , προφανώς εννοούσε ότι θα κάνουν κάτι χειρότερο όπως αυτό που έκαναν στην Κύπρο;

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup με δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ουσιαστικά ενημερώνει την επόμενη χώρα που θα ζητήσει να μπει στον μηχανισμό στήριξης ότι τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα... κανείς δεν ξέρει αν αυτή η χώρα θα είναι η δική του.